Türk mutfağının en eski şekerleme türlerinden biri olan Akide şekerinin geçmişi 16.y.y’a kadar uzanır. Akide şekerlerinin benzersiz lezzetinin altında yatan püf nokta şekerin ve meyvenin saatler boyunca bakır kazanlar içerisinde yavaş yavaş karıştırılarak kaynatılmasıdır. Bu benzersiz lezzetler daha sonra mermer tezgahlar üzerine dökülerek, yoğrularak, macun kıvamına getirilerek, şeker makasları ile kesilerek el kesme akide şekerleri olarak mağazalarımızda misafirlerimizin beğenisine sunulmaktadır. 16. yüzyıldan bugüne mutfak kültürümüzde yer alan akide şekerleri içindeki fındık, susam, tarçın gibi malzemelerin isimleriyle anılmaktadır.
Ayrıca zaman içerisinde gelenek ile gıda teknolojisinin buluşması sonucu olarak el yapımı çilekli kırma şekerler, el yapımı kalpli kırma şekerler, el yapımı gülen yüzlü kırma şekerlerde üretilerek mağazalarımızın raflarında yerlerini almıştır.
Kuruyemiş ve şeker birleşiminin en iyi örneklerinden biri ise badem şekeridir. Geleneksel törenlerde yer alan badem şekeri kültürümüzde de önemli bir yere sahiptir.
Badem şekeri düşünüldüğü zaman zihinlere muhteşem lezzeti sonrasında genellikle düğünler ve nikahlar gelir. Davetlilere verilecek hediye nikah şekerleri ise çoğunlukla o günün tema rengine ve anlamına uygun olan badem şekeridir. Türk kültüründe çok kullanılan badem şekeri ayrıca söz, nişan törenleri gibi geleneksel merasimlerinde de sembolleşmiş şekerlemeler arasında yerini alır.
El yapımı karışık akide şekeri, El yapımı tarçınlı akide şekeri, El yapımı fındıklı akide şekeri, El yapımı çilekli kırma şeker, El yapımı gülen yüzlü karışık meyveli kırma şeker, El yapımı horoz şeker, Badem şekeri, Leblebi şekeri, Karışık meyveli jöle misafirlerimizin daha fazla tercih ettiği ürünlerimizdendir.